İsrail Savunma Bakanı: Türkiye'de güvenlik güçlerinin talimatlarına uyun

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik saldırı tehditlerinin devam ettiğini belirterek "Güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik saldırı olacağı yönündeki uyarıları devam ediyor. İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'deki İsrail vatandaşlarından güvenlik güçlerinin talimatlarına uyması istendi.

Times of Israel'in haberine göre, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Türkiye'deki tüm İsraillileri güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum. İsrail, İran'ın saldırı girişimlerini engellemek için çalışıyor, vatandaşlarına yönelik herhangi bir saldırıya güçlü bir şekilde yanıt vermeye hazırlanıyor" açıklaması yaptı. 

'SALDIRI GİRİŞİMLERİ HENÜZ GERİDE KALMADI'

Habere göre, Türkiye'yle ilgili güvenlik uyarılarının "yüksek" seviyede devam ettiği belirtildi. Üst düzey bazı İsrailli yetkililerin, “Ölümüne dakikalar kalan ve bunu bilmeyen İsrailliler var" dediği aktarıldı. İsmi açıklanmayan bir İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi ise "Olay henüz geride kalmadı, İsraillileri öldürmeye yönelik hala girişimler var" dedi. Habere göre, yetkililer İsrail ve Türkiye'nin istihbarat birimleri arasındaki koordinasyonu ise "olağanüstü" olarak nitelendirdi.

'İSTANBUL'U TERK EDİN' UYARISI YAPILMIŞTI

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrailli yetkililer hafta sonu Türkiye'deki vatandaşlarından saldırı olacağı bilgisi üzerine İstanbul'dan derhal ayrılmalarını istemişti. Yetkililer, ülkeden ayrılamayan vatandaşlarının da otel odalarında kalmaları, kapılarını kilitlemeleri ve kapıyı tanımadıkları kişilere açmamalarını tavsiye etmişti. Habere göre, saldırı hazırlığında olan hücre sayısının birden fazla olmasının, güvenlik güçlerinin saldırıları engelleme kabiliyetini azalttığı ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)