İsrail polisi Ramallah'ta 19 yaşında bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisinin gerçek mermiyle yaraladığı 19 yaşındaki Musab Mücahid Kemal el-Matari, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdüğü 7 kişiyi yaraladığı bildirildi. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail güçlerinin Beyt Anan yakınındaki Cebel el-Cibaliye bölgesinde çıkan olaylarda biri ağır 2 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladığı belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, Ramallah'taki bir hastaneye kaldırılan yaralılardan 19 yaşındaki Musab Mücahid Kemal el-Matari'nin hayatını kaybettiği ifade edildi. İsrail güçlerinin Tulkerem Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında da biri ağır 6 Filistinli yaralandı. Yaralılardan birinin dün Tulkerem'de İsrail güçlerince öldürülen İzeddin el-Avad'ın annesi olduğu ve omzundan vurulduğu kaydedildi.

7 EKİM'DEN BU YANA 163 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da saldırıları 7 Ekim'den bu yana şiddetlenerek devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığına göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ölen Filistinlilerin sayısı 163'e yükseldi. Bakanlık ayrıca, 1 Ocak'tan bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının ise 371'e ulaştığını bildirdi.

65 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 65 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 65 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısının 2 bin 215'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada, gözaltına alınanlar arasında bir kadın ile gazetecilerin de olduğu aktarıldı. (DIŞ HABERLER)