İsrail ordusu: Kara harekatı, stratejik ve taktiksel nedenlerden gecikti

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, havadan katliam yaptıkları Gazze'ye kara harekatının gecikmesini "çeşitli stratejik ve taktiksel nedenler"e bağladı, "Biz Ortadoğu'nun tamamına bakıyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Ordusu, Hamas saldırılarının ardından binlerce sivili katlettikleri Gazze'ye yönelik kara harekatının "stratejik ve taktiksel nedenler"le geciktiğini duyurdu. 

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail devlet televizyonu KAN'a yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana, "İsrail'e dönük saldırılarda büyük rol oynayan" Hamas'ın hava sisteminde görev alan komutanlardan 5'inin öldürüldüğünü iddia etti.

Sözcü, İsrail ordusunun İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ve Askeri İstihbarat Dairesinin (AMAN) talimatıyla, Hamas'a bağlı Kuzey Tümeni'ndeki tanksavar füze sistemi komutanı İbrahim es-Sahar'ı da öldürdüğünü söyledi.

Gazze'ye yönelik kara harekatıyla ilgili Hagari, "Biz tabi ki hazırız ama çeşitli stratejik ve taktiksel nedenler var. Biz Orta Doğu'nun tamamına bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail ordu radyosu bugün, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)