İsrail ordusu: Gazze'deki çatışmalarda ölen asker sayısı 24'e yükseldi

İsrail ordusu, 31 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan çatışmalarda beş askerinin daha öldüğünü duyurdu. Ordu, Batı Şeria'da dört Filistinliyi öldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara harekatıyla ilgili açıklama yaptı. Ordu, Gazze'de ölen asker sayısının yükseldiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında çıkan çatışmalarda 31 Ekim'den bu yana ölen İsrail askeri sayısının 24'e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, Gazze'deki çatışmalarda 2 Kasım Perşembe günü dört İsrail askerinin öldüğü, ikisinin de ağır yaralandığı kaydedildi. Bugün de bir İsrail askerinin ölmesi sonucu yaşanan can kaybı 24'e yükseldi.

CENİN'E HAVA SALDIRISI VE BASKIN: 4 ÖLÜ

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği hava saldırısı ve baskında ise dört Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda iki Filistinli yaşamını yitirdi, bazı Filistinliler de yaralandı. İsrail güçleri ambulansların yaralılara ulaşmasını engellediği ifade edilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da İsrail askerlerinin Cenin'e düzenlediği baskında, Muhammed Sititi (31) ile Cihad İbrahim Nanaiyye (26) isimli iki Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 138'e yükseldiği bildirildi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI 28'İNCİ GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı, İsrail'e 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı bir saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı ve ardından kara harekatı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre, son 28 günde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinli yaşamını yitirdi, en az 32 bin kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 138 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise 52 Hizbullah mensubu ile dört İsrail askeri öldü. (DIŞ HABERLER)