Netanyahu'nun sözcüsünün dili sürçtü: 'Gazze'de sadece sivilleri vuruyoruz'

CNN'de çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanlık Sözcüsü Tal Heinrich, "İsrail sivillerden başkasını hedef almıyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanında ölü sayısı 9 bini aşarken, canlı yayında dili sürçen İsrail Başbakanlık Sözcüsü Tal Heinrich 'sivilleri hedef aldıklarını' dile getirdi. CNN'de çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Heinrich, "İsrail sivillerden başkasını hedef almıyor" ifadelerini kullandı. Kısa süre sonra kendisini düzelten Heinrich, İsrail'in 'teröristleri hedef aldığını ve Hamas'ın bir terör örgütü olduğunu' savundu.  

GAZZE'DE 3 BİN 760 ÇOCUK ÖLDÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail'in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 265 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Filistinli yetkili, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61'e çıktığını, en az 32 bin kişinin de yaralandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler israil gazze sivil