Gazze'deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 16'ya yükseldi

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda son 24 saatte ölen asker sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı. Savunma Bakanı Gallant, askerlerinin ölümünün acı verici bir darbe olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmaları 26'ncı gününde devam ederken, Gazze'de ölen İsrail askeri sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

AA'nın İsrail basınından aktardığına göre, kimliği açıklanmayan 1 İsrail askeri daha Gazze’deki çatışmalarda öldü. Bu ölümle birlikte son 24 saatte Gazze’deki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısının 13’e yükseldiği ifade edildi. 

İlerleyen saatlerde İsrail ordusundan yapılan açıklamada, çatışmalarda 1 askerin daha öldüğünü dünden bu yana ölen İsrail askeri sayısının 16’ya yükseldiği duyurdu.

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada, ölen İsrail askerlerinin sayısının 9 olduğunu belirtmişi.

NETANYAHU: UZUN BİR SAVAŞ OLACAK

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir video mesaj paylaşarak askerlerin ölümüyle ilgili açıklama yaptı. "Zorlu bir savaşın içindeyiz. Uzun bir savaş olacak. Bunda önemli kazanımlarımız var ama aynı zamanda acı kayıplarımız da var" diyen Netanyahu, "Askerlerimizin her birinin bir dünya olduğunu biliyoruz. Bütün İsrail milleti sizi, aileleri, kalplerimizin derinliklerinden kucaklıyor. Bu büyük acınızda hepimiz yanınızdayız" diye konuştu. "Askerlerimiz haksız bir savaşta" diyen Netanyahu, "Siz İsrail vatandaşlarına söz veriyorum: Görevimizi yerine getirene kadar devam edeceğiz, zafere kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SAVUNMA BAKANI: ZOR VE ACI VERİCİ BİR DARBE

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda İsrail askerlerinin öldürülmesini, zor ve acı verici bir darbe olarak nitelendirmişti.

Gallant, bu sabah itibarıyla Gazze'deki çatışmalarda dokuz İsrail askerinin daha öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapmış ve Gazze Şeridi'nin iç kesimlerinde yaşanan yoğun çatışmaların ağır bir bedeli olduğunu dile getirerek dokuz İsrail askerinin daha öldürülmesinin zor ve acı verici bir darbe olduğunu ifade etmişti. Gallant, kararlılık gerektiren uzun ve karmaşık bir sürece hazır olduklarını kaydetmişti. (DIŞ HABERLER)