İsrail askerlerinin Filistinli çocuğu karnından vurarak öldürmesine soruşturma açıldı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen bir protesto sırasında 13 yaşındaki bir Filistinli çocuğun askerler tarafından karnından vurularak öldürülmesi hakkında soruşturma başlatacak. Karar, BM ve AB'nin çağrılarının ardından geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen protestolarda 13 yaşındaki Ali Ayman Nasr Abu Alia isimli Filistinli çocuğun İsrail askerleri tarafından karnından vurularak öldürülmesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Karar, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından yapılan çağrıların ardından geldi.

'İSRAİL SAVUNMA GÜÇLERİ İDDİALARIN FARKINDA'

Açıklamada, "İsrail Savunma Güçleri, yaralı Filistinliler olduğu ve bir Filistinlinin öldürüldüğü yönündeki iddiaların farkında. Olayla ilgili askeri soruşturma başlatıldı" ifadelerine yer verildi. Protestolarda, İsrail askerlerinin 'gerçek mermi kullanmadığı' öne sürülürken, kullanılan merminin yine de 'öldürücü' olduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Söz konusu olayda, Ramallah'ın kuzeydoğusunda yer alan Muğayir köyünde düzenlenen protestolar sırasında 13 yaşındaki Ali Ayman Nasr Abu Alia da dahil olmak üzere beş kişi İsrailli askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştı. Filistin Yönetimi'nin Sağlık Bakanlığı, karnından ağır yaralanan Ali Ayman Nasr Abu Alia'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

'İSRAİL'İN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ'

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladeno, "İsrail'in bu kabul edilmez, korkunç olayla ilgili ivedilikle bağımsız bir şekilde inceleme yapması gerekir" demişti. AB'nin Filistin temsilciliğinin Twitter paylaşımında ise 'olayın hızlı ve eksiksiz bir şekilde araştırılması gerektiği' ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)