İsrail Maliye Bakanı: Çatışmaların günlük maliyeti 246 milyon dolar

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, 19 gündür devam çatışmaların ülkesine doğrudan günlük maliyetinin 1 milyar şekel olduğunu, yıllık bütçede değişikliğe gidilebileceğini söyledi.

İsrail saldırısının ardından Han Yunus.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 19 gündür devam eden çatışmalara işaret ederek, '2023-2024 ulusal bütçesinin artık yerinde bir bütçe olmadığını' ve söz konusu bütçede değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Bakan Smotrich, 7 Ekim'den bu yana süren İsrail-Filistin çatışmasının İsrail'e bir günlük doğrudan maliyetinin 1 milyar şekel, yani yaklaşık 246 milyon dolar olduğunu söyledi. Smotrich, İsrail ordu radyosunda yayınlanan açıklamasında, çatışmaların dolaylı maliyetini henüz değerlendirmediğini bildirdi.

'ŞU AN BUNUNLA İLGİLENMİYORUZ'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin İsrail'in kredi notunu 'durağan'dan 'negatif'e çevirmesi hakkında da konuşan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, kararı 'panik yaratan' bir karar olarak değerlendirdi ve söz konusu krize rağmen İsrail'de büyük çaplı bir açık beklemediklerini söyledi.

Smotrich, görevinden ayrılacağını açıklayan ancak çatışmaların başlamasıyla kararını erteleyen İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron'u da överek durumun 'ötesinde ve üzerinde işlev gösterdiğini' söyledi. Yaron'un resmi olarak görevinde kalıp kalmayacağıyla ilgili soruya ise Smotrich, "Nefes alacak zamanımız yok, şu an bununla ilgilenmiyoruz" yanıtını verdi. (DIŞ HABERLER)