İsrail, Han Yunus'ta hastane dışındaki Gazzelilere saldırdı: 21 ölü

İsrailli keskin nişancıların, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'nin dışında 'hareket eden her şeye ateş ettiği' ve son saldırılarda en az 21 kişinin öldüğü açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin abluka ve saldırı altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesi'nin dışındaki Filistinlileri hedef aldığı, saldırılarda en az 21 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da son 24 saat içinde İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde en az 107 Filistinlinin öldürüldüğünü, 142 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaşanan can kaybı bugün itibarıyla 27 bin 947'ye yükseldi.

'HAREKET EDEN HER ŞEYE ATEŞ EDİYORLAR'

Al Jazeera'nin haberine göre, İsrail güçleri, saldırılarının ilk döneminde 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği, ardından 'savaş bölgesi' ilan ettiği Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin çevresine saldırdı. Keskin nişancılar tarafından gerçekleştirildiği ifade edilen saldırıda, en az 21 kişinin hayatını kaybettiği, saldırılar sebebiyle zorla yerinden edilen Filistinlilerin hastaneye ulaşmaya çalışırken saldırıların hedefi olduğu ifade edildi. Saldırılarda sivillerin yanı sıra sağlık personelinin de hedef alındığı kaydedildi.

Al Jazeera'nin Gazze Şeridi'nin Mısır sınırında bulunan güney kenti Refah'taki muhabiri Hani Mahmoud, İsrailli keskin nişancıların Nasır Hastanesi'nin çevresindeki alanın etrafını sardığını ve insanlar hastaneye ulaşmaya çalışırken 'hareket eden her nesneye ateş ettiğini' aktardı. Mahmoud, "Hastane çevresindeki alan çok tehlikeli; burası bir savaş alanına dönmüş durumda" diye konuştu. Haberde, hastanenin olduğu bölgenin saldırı altındaki Han Yunus'ta halen su bulunan tek yer olduğu bilgisi de verildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI: ÖLÜ SAYISI 28 BİNE YAKLAŞTI

İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ederken, Gazze'deki ölü sayısının 28 bine yaklaştığı açıklandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 126 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi. İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 107 Filistinliyi daha öldürdüğü, ölü sayısının 27 bin 947'ye yükseldiği aktarıldı.

Son saldırılarda 142 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 67 bin 459'a ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi sebebiyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)