İsrail güçleri, Batı Şeria'da iki çocuğu öldürdü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 8 ve 15 yaşındaki iki Filistinli çocuğu vurarak öldürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde iki çocuğu gerçek mermiyle vurarak öldürdüğü açıklandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, 8 yaşındaki Adam Samer Al-Ghoul ile 15 yaşındaki Basil Suleiman Abu Al-Wafa'nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçleri, Cenin'deki Damj mahallesinde yaşayan Filistinlileri evlerinden tahliye etti. Ajansa konuşan güvenlik kaynakları ile yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Damj mahallesinde yaşayanları silah zoruyla evlerinden çıkardığını anlattı. Bölgedeki bir ev ise insansız hava aracıyla (İHA) bombalandı. Buldozerlerin su, elektrik ve kanalizasyon sistemi dahil altyapıya zarar verdiği ifade edilen haberde, ambulanstaki bir yaralının da hastane yolunda alıkonulduğu aktarıldı. 

CENİN VE MÜLTECİ KAMPI 'KAPALI ASKERİ BÖLGE' İLAN EDİLDİ

Öte yandan, Anadolu Ajansı'na konuşan Filistinli kaynaklar da İsrail güçlerinin Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'nı 'kapalı askeri bölge' ilan ettiğini ve bölgeye yaptığı baskın sırasında çok sayıda Filistinlinin de gözaltına aldığını ifade etti. Saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsünde de koşarak kaçmaya çalışan Filistinli çocuklardan birinin vurularak yere düştüğü görüldü. Kanlar içinde yerde yatan Filistinli çocuğun, bir arkadaşı tarafından yakındaki bir arabanın önüne taşındığı anlar ekrana yansıdı.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 244 Filistinli öldürüldü. İsrail ve Hamas arasında Gazze'de varılan geçici ateşkes de bugün itibarıyla altıncı gününde devam ediyor. (DIŞ HABERLER)