İsrail güçleri, Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti yakınlarında bir binaya düzenlediği baskında 25 yaşında bir Filistinli öldürüldü. Batı Şeria'da bir günde 17 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin kuzeyinde bulunan Qabatiya kasabasına baskın düzenlediği, baskın sırasında 25 yaşındaki Filistinli doktor Shamekh Kamal Abu al-Rub'u vurarak öldürdüğü açıklandı. 

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abu al-Rub'un ölümünü Al Razi Hastanesi'nin direktörü açıkladı. WAFA'ya konuşan yerel kaynaklar, askerlerin kasabaya baskın düzenlediğini ve bir okulun yakınlarında yer alan bir binayı kuşatarak içeridekilerden dışarı çıkmalarını istediğini aktardı. Bu sırada binada yaşayanlara ateş açan askerler, aynı zamanda Cenin Vali Vekili Kamal Abu al-Rub'un oğlu olan Shamekh Kamal Abu al-Rub'u öldürdü, kardeşi Mohammad'ın da aralarında olduğu iki kişiyi yaraladı.

7 EKİM'DEN BU YANA BATI ŞERİA'DA 3160 GÖZALTI

İsrail askerlerinin Abu al-Rub'u kardeşiyle birlikte evden çıkarken karnından vurarak öldürdüğü ifade edilirken, erkek kardeşinin bacağından yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Bir başka Filistinli gencin de baskının ardından çıkan çatışmada bacağından vurulduğu belirtildi. WAFA'ya konuşan kaynaklar, İsrail ordusunun sonrasında baskını bitirdiğini ve üç kişiyi gözaltına alarak olay yerinden ayrıldığını söyledi. 

Öte yandan, İsrail güçlerinin bugün Batı Şeria'da, çoğunluğu Nablus'ta olmak üzere 17 kişiyi gözaltına aldığı, İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısının 3 bin 160'a yükseldiği belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı da 232'ye yükseldi. (DIŞ HABERLER)