İsrail güçlerinden Batı Şeria'da mülteci kampına baskın: 1 ölü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail makamlarının Akabe Cebr Mülteci Kampı'na düzenlenen baskın sırasında 22 yaşındaki bir Filistinlinin öldüğünü kendilerine bildirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının yürürlüğe girdiği saatlerde İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da Akabe Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenlediği açıklandı. Baskında bir kişi öldü.

AA'nın görgü tanıklarından aktardığına göre, İsrail güçleri sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın Eriha kentindeki Akabe Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek bir evi kuşattı. Baskın yapan İsrail askerleri ile kampta yaşayanlar arasında kısa süreliğine çatışma çıktı. İsrail ordusu, evden biri yaralı olmak üzere iki Filistinliyi gözaltına aldı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: 7 EKİM'DEN BU YANA 230 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail makamlarının Akabe Cebr Mülteci Kampı'ndaki baskınında yaralanan 22 yaşındaki Muhammed el-Hanavi'nin öldüğünü kendilerine ilettiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 230'a yükseldi. (DIŞ HABERLER)