İsrail Gazze'de kilise vurdu: Ölü ve yaralılar var

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Rum Ortodoks Kilisesi'ne saldırı düzenlediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Saint Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

Yerinden edilen yüzlerce Filistinlinin sığındığı kilisede İsrail saldırısı sonucu "çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı" aktarıldı.

Hıristiyanlar ve Müslümanların sığındığı kilisede yaralananlar, Şifa Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırıdan sağ kurtulan genç, "Bizi bombaladılar, Gidecek yerimiz yok" dedi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in Gazze kentinin güneyindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan tarihi Saint Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda 1 kız çocuğu hayatını kaybetti. Saldırıda tarihi kilisede ciddi hasar meydana gelirken, kilisenin yakınında bulunan bir bina da yıkıldı.

Kudüs'teki Anglikan Kilisesi'ne bağlı Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi, İsrail'in 17 Ekim'de bombaladığı ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açtığı El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaklaşık 250 metre mesafede yer alıyor.

İsrail'in saldırdığı bölgede yaklaşık 1000 Hristiyan'ın yaşadığı ve evi yıkılanların korunmak için kiliseye ve ona bağlı binalara sığındığı biliniyor.

Yazılı açıklama yapan Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi, İsrail kiliseyi hedef alan hava saldırısını en güçlü şekilde kınadığını belirtti.

Patrikhane, Gazze'de 13 gündür süren İsrail'in hava saldırılarında evlerini kaybeden özellikle çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere sivillerin sığındığı kurumlar ve kiliselerin hedef alınmasının görmezden gelinemeyecek bir savaş suçu olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Kudüs Ortodoks Patrikhanesi'nin ve diğer kiliselerin -hastane, okul, kilise gibi- tesislerinin açıkça hedef alınmasına, İsrail'in bu kurumların boşaltılması yönündeki baskılarına rağmen, diğer kiliselerle birlikte dini hizmetleri sürdürmekte, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ve barınma sağlamakta kararlıyız. Patrikhane, savaş ve barış zamanlarında ihtiyaç duyulan her şeyi sağlanma konusunda Hıristiyan değerlerine dayanan dini ve insani görevinden vazgeçmeyeceğini vurguluyor" denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler İsrail Gazze