İsrail, Gazze sınırındaki birliklerin saldırıdan 2 gün önce nakledilmesini araştıracak

İsrail ordu sözcüsü, Gazze sınırındaki komando birliklerinin Hamas'ın 'Aksa Tufanı' saldırısından 2 gün önce Batı Şeria’ya nakledilmesinin araştırılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'de Hamas'ın saldırısından 2 gün önce Gazze sınırındaki komando birliklerinin Batı Şeria’ya nakledilmesine ilişkin tartışma sürerken, ordu bu konunun araştırılacağını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze’yi işgaline işaret ederek İsrail ordusunun "Gazze’de Hamas’ın ağırlık merkezlerine yönelik kara saldırılarını genişleteceğini" söyledi.

İsrail Ordu Sözcüsü, görevi Gazze Tümeni’ne takviye destek vermek olan komando birliklerinin, Hamas'ın saldırısından 2 gün önce Gazze sınırından Batı Şeria’nın kuzeyine nakledilmesinin araştırılacağını ifade etti.

Birliklerin sevkiyatının "halktan gizlenmediğini" söyleyen Hagari, söz konusu birliklerin konuşlandırılmasının normal şartlarda sürdürüldüğünü ve 7 Ekim’den önce de birliklerin "her hafta sonu olduğu gibi tahminlere göre hareket ettiklerini" vurguladı.

Hagari, "7 Ekim’de olanların tam hikayesi ve her şey, yapacağımız detaylı soruşturmada ele alınacak." dedi. (HABER MERKEZİ)