İsrail, BM'ye ait okul ve mülteci kamplarını vurdu: 38 kişi öldü

İsrail'in, Gazze'de Birleşmiş Milletler'e ait okula saldırısında 27 kişi öldü. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ile Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarında da 11 kişi İsrail tarafından öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir okula düzenlediği hava saldırısında 27 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.

AA'nın Filistin resmi ajansı WAFA'dan aktardığı habere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin barındığı BM'ye ait okula hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda 27 kişi öldü, en az 93 kişi yaralandı.

Saldırıda hedef alınan okulun Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı Ebu Hüseyin Okulu olduğu öğrenildi.

GAZZE'NİN ORTA VE GÜNEY BÖLGELERİNE SALDIRILARDA 11 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile orta kesimindeki Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarına hava saldırıları düzenledi.

Evlerin hedef alındığı Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarında ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Han Yunus'un doğusunda bulunan Ma'an bölgesindeki bir evin hedef alındığı hava saldırısında da 3 kişi öldü, bazı kişiler de yaralandı. 

ENDONEZYA HASTANESİ ŞİDDETLİ BOMBARDIMANA MARUZ KALIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin İsrail ordusunun "şiddetli bombardımanına" maruz kaldığını duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Endonezya Hastanesi şu anda elektrik jeneratörleri ve binaların büyük bir kısmını etkileyen ağır bombardımana maruz kalıyor" ifadesini kullandı.

Kudra, hastanedeki 200 yaralının ve sağlık personelinin hayatından endişe ettiklerini belirtti.

İsrail ordusunun akşam saatlerinde Endonezya Hastanesi'nin ana jeneratörünü vurduğu ve tüm bölümlerde elektriklerin kesildiği açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)