İsrail askerleri Gazze'ye destek eylemlerine ateş açtı: 7 yaralı

İsrail askerleri, Batı Şeria'da yapılan Gazze'ye destek eylemlerinde protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandı. En az yedi Filistinli yaralandı.

El Halil'deki protestolardan. (27 Ekim 2023)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen Gazze'ye destek gösterilerinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu biri ağır olmak üzere 7 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

AA'nın haberine göre, Batı Şeria'nın başta Ramallah olmak üzere birçok kentinde, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in yoğun bombardımanı altında bulunan 3 bin 38'i çocuk, 7 bini aşkın Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze Şeridi'ne destek için gösteri düzenlendi. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu El Halil'de biri ağır olmak üzere beş kişi, Beytullahim'de de iki kişi yaralandı.

İSRAİL ASKERLERİ PLASTİK VE GERÇEK MERMİLER KULLANDI

Batı Şeria'nın Nablus, El Halil, Ramallah ve Tulkerim şehirlerinde düzenlenen gösterilerde İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, Beytullahim'de onlarca kişinin katıldığı gösteriye İsrail askerleri müdahale etti. İsrail askerleri göstericilere karşı göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermiler kullandı. Filistinliler ise İsrail askerlerine taş atarak ve lastik yakarak karşılık verdi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI 21'İNCİ GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)