İsrail askerleri Batı Şeria'da ateş açtı: İki Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği bir operasyonda 17 ve 23 yaşlarındaki iki Filistinli genç öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından Ramallah'ta bugün yapılan açıklamaya göre, İsrail askerlerinin Batı Şeria’da bulunan Cenin kentinde yapılan bir operasyonda ateş açması sonucu 17 ve 23 yaşlarında iki Filistinli hayatını kaybetti. Açıklamada bir kişinin de yaralandığı, yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Söz konusu operasyonun, İsrail’de geçen hafta meydana gelen ve 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları takiben yapıldığı belirtiliyor. Tel Aviv yakınlarındaki Bnei Brak kentinde düzenlenen silahlı saldırıda en az altı kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırı, İsrail'de son bir hafta içerisinde düzenlenen üçüncü ölümlü saldırı olarak kaydedilmişti. IŞİD, pazar günü Hadera kentinde İsrailli iki polisin öldürüldüğü, dört memurun da yaralandığı olayın sorumluluğunu üstlenmişti. (DW Türkçe)