İsrail, ambulans konvoyunu vurmuştu: Gazze'den tahliyeler durdu

Reuters'a konuşan Mısırlı kaynaklar, İsrail'in ambulans konvoyunu hedef almasının ardından Refah Sınır Kapısı'ndan tahliyelerin durduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başattığı operasyonun ardından İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Mısırlı güvenlik kaynakları Gazze'den tahliyelerin durduğunu bildirdi. İsrail'in ambulans konvoyunu hedef aldığı cuma gününden bu yana, Refah Sınır Kapısı'ndan tahliyelerin askıya alındığı belirtildi. Reuters'a konuşan kaynaklar, yardım kamyonlarının bölgeye girişine ise izin verildiğini aktardı.

Gazze'deki Hamas hükümeti, İsrail'in bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu vurduğunu açıklamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Katar'ın arabuluculuğunda ve ABD'nin koordinasyonunda Mısır, İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşma kapsamında, yabancı pasaport sahiplerinin ve durumu ciddi olan bazı yaralıların abluka altındaki Gazze'den tahliyesi için sınır kapısı açılmıştı. Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı İsmail Hayrat, toplam 7 bin yabancı ve çifte vatandaşın çatışmaların sürdüğü Gazze Şeridi'nden tahliyesi için yardım edeceklerini söylemişti. Yabancı ülkelerin diplomatik temsilcileri ile bir araya gelen Hayrat, Gazze'deki yabancı ülke vatandaşlarının Refah Sınır Kapısı üzerinden tahliyesi ve kabulünün kolaylaştırılması için Mısır'ın hazırlık yaptığını belirtti. Hayrat, tahliye edileceklerin 60'dan fazla ülkeden yaklaşık 7 bin kişiyi kapsadığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)