İspanyol aristokratın 11 isimli yeni çocuğuna veto

Huéscar Dükü Fernando Juan Fitz-James Stuart y de Solís'in yeni doğan çocuğuna verdiği isim tartışma yarattı. Nüfus müdürlüğünün bu kadar uzun bir ismi kayıt edemeyeceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya aristokrasisinin öne gelen isimlerinden Huéscar Dükü Fernando Juan Fitz-James Stuart y de Solís, yeni doğan çocuğuna 'yasa dışı' bir şekilde uzun bir isim verdiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu. Fernando Juan Fitz-James Stuart'ın yeni doğan çocuğunun 11 ismi tartışma yarattı. 

Huéscar Dükü ile eşi Sofia Palazuelo'nun çocuklarına verdikleri isim şöyle: Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos.

El Pais gazetesi, bebeğin isminin krize yol açtığını, nüfus müdürlüğünün bu kadar uzun bir ismi kayıt edemeyeceğini aktardı. Yetkililer, bu kadar çok unvanın yasal sınırları aştığını bildirdi. 11 farklı isimden oluşan uzun soluklu adın, Nüfus Dairesi tarafından kabul edilmesi durumunda ya tek bileşik isme (tireli isim) ya da iki tekil isme kısaltılması gerekecek. (DIŞ HABERLER)