İspanyol arama kurtarma ekibi: Halk en zor döneminde bize çok cömert ve misafirperver davrandı

Maraş'ta görev yapan İspanyol arama kurtarma ekibinin başkanı Luque "En zor dönemlerinde bile Türk halkı bize çok cömert ve misafirperver davrandı. Daha fazla hizmet edememenin hüznüyle doluyuz" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Türkiye'ye gelen İspanya Valencia İtfaiyesi arama kurtarma ekibi başkanı Salvador Luque, "Böyle bir felaketle karşılaşacağımız hiç aklımıza gelmemişti" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Maraş'ta çalışmalarını tamamlayarak İstanbul'a gelen 9 kişilik ekip, Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul Havalimanı işletmesi İGA yetkililerince karşılandı.

Arama kurtarma operasyonlarında uzman bir grup itfaiyeci olduklarını söyleyen ekibin başkanı Salvador Luque, deprem haberini aldıkları andan itibaren sahaya intikal için İspanya'daki Türk büyükelçiliğine başvurduklarını belirtti.

Büyükelçilik aracılığıyla Türk hükümetine ulaştıklarını aktaran Luque, "Buraya büyük bir umutla işimizi yapmaya geldik ama bu kadar büyük bir felaketle karşılaşacağımız hiç aklımıza gelmemişti" diye konuştu.

Halkın kendilerine karşı cömert ve misafirperver olduğunu dile getiren Luque "En zor dönemlerinde bile Türk halkı bize çok cömert ve misafirperver davrandı. Bu halka daha fazla hizmet edememenin acı ve hüznüyle doluyuz. İspanya hükümeti bu felaketten sonra Türkiye'nin daha çok yanında olmaya devam edecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)