İspanya'da orman yangını: 11 ev yandı, 500 kişi tahliye edildi

'Cerberus' aşırı sıcak hava dalgasının etkili olduğu Avrupa ülkelerinden İspanya'nın La Palma adasında çıkan orman yangınında 140 hektarlık bir alanın yandığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın La Palma adasında çıkan orman yangını sebebiyle, bölgede yaşayan en az 500 kişinin tahliye edildiği açıklandı. 'Cerberus' aşırı sıcak hava dalgasının etkili olduğu ülkelerden İspanya'da yaşanan yangına ilişkin açıklama yapan yetkililer, yangının bu sabah adanın kuzeyindeki "El Pinar de Puntagorda" bölgesinde başladığı bilgisini verdi.

Reuters haber ajansının haberine göre, La Palma'nın da bir parçası olduğu Kanarya Adaları'nın başbakanı Fernando Clavijo, en az 11 evin yandığını, yangının devam ettiğini söyledi. Clavijo, "Tahliye edilmesi gereken kişilerin sayısı bine ulaşabilir. Bunun olup olmayacağı bu güçlü rüzgarları kontrol altına alıp alamayacağımıza bağlı" dedi. 

KOMŞU ADALARDAN YARDIM TALEP EDİLDİ

Clavijo'nun paylaştığı bilgilere göre, yangında yaklaşık 140 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Dört helikopter ve dört itfaiye ekibinin katıldığı söndürme çalışmalarının sürdüğü adadaki yetkililer takımadanın diğer adalarından Gomera ve Tenerife'den yardım istedi. 

Eylül 2021'de La Palma'daki Cumbre Vieja Yanardağı'nın faaliyete geçmesi sonucu 2 binden fazla bina zarar görmüş, binlerce kişi tahliye edilmişti. Volkandaki patlamalar üç ay daha devam etmiş, dağdan çıkan lav ve kül bölgede gri ve kalın bir tabaka yaratmıştı. (DIŞ HABERLER)