İspanya'da Noel partisine katılan 68 doktor ve hemşirenin Covid testi pozitif çıktı

İspanya'da Noel partisine katılan sağlık çalışanlarının neredeyse yarısının Covid testi pozitif çıktı. Toplu etkinliklerin arttığı Noel döneminde vaka sayılarının artabileceğinden endişeleniliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney İspanya'da geniş katılımlı bir Noel partisine katılan neredeyse 70 sağlık görevlisinin Covid-19 testi pozitif çıktı. 

Malaga'nın yerel bir hastanesinin yoğun bakım biriminde çalışan 68 doktor ve hemşire, katıldıkları Noel partisinin ardından Covid'e yakalandı. Sağlık yetkililerinden yapılan açıklamada partinin toplam 170 kişiden oluştuğu ve parti öncesinde negatif test sonucunu gösteren tüm katılımcıların yarısının şimdi karantina altında olduğu bilgisi paylaşıldı. Karantina nedeniyle hastanenin yoğun bakım ünitesinde ortaya çıkan personel açığı ise Endülüs bölgesindeki diğer departmanlardan karşılandı.   

Avrupa kıtasında Covid-19 vakaları ciddi bir yükseliş gösterirken, yaklaşan Noel dönemindeki sosyal aktiviteler nedeniyle bu rakamların daha da artacağından kaygı duyuluyor. Riski azaltmak için Endülüs sağlık yetkilileri hastane görevlilerine 'Noel kutlamalarına katılmama' çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)