İspanya'da ilk: Ev hayvanları için halk mezarlığı açılacak

İspanya'nın güneyindeki Málaga kentinde kedi ve köpek gibi ev hayvanlarının hayatını kaybetmesinin ardından defnedilebileceği bir halk mezarlığı açılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Málaga kentinde kent konseyi kedi ve köpek gibi ev hayvanları için ülkenin ilk halk mezarlığını açmayı planladıklarını duyurdu. Konseyden yapılan açıklamada, yaklaşık 1 milyon euroya mâl olması beklenen mezarlığın, San Gabriel belediye mezarlığında 2023 yılının sonuna doğru açılacağı bilgisi paylaşıldı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, İspanya'nın dört kentinde ev hayvanları için özel mezarlıklar olsa da umumi kullanım için böyle bir mezarlık bulunmuyor. Málaga Kent Konseyi, konuya ilişkin açıklamasında, halk mezarlığı ve krematoryumun 'özel' bir alan olacağını ve aldıkları kararın 'söz konusu hayvanlara saygı duymak ve onlarla ilgilenmek olduğunda toplumda artan duyarlılığa' bir yanıt olarak alındığını kaydetti. 

MALAGA'DA 350 BİNDEN FAZLA KAYITLI EV HAYVANI VAR

Konseyden yapılan açıklamada, mezarlığın sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği kriterlerine göre inşa edileceği ve krematoryumla veda odasının yanı sıra bir müşteri hizmetleri binasını da kapsayacağı ifade edildi. Söz konusu binada ise bir resepsiyon bölümü, yönetim ofisi, veteriner ofisi ve tuvaletlerin bulunması planlanıyor. Mezarlıkta ayrıca yakılan ölü hayvanların küllerinin serpilebileceği yeşil bir alan ve bir defin alanı da olacak. Mezarlık, ölü hayvanların alınması ve veda hizmetleri gibi bir dizi hizmet de sunacak. 

Ülkede 30 kiloya kadar olan hayvanların kremasyonu 170 euro (yaklaşık 5 bin TL) tutuyor; bir 'anma parkı'nda hayvan cesedinin ya da küllerinin gömüleceği bir alan için ise 250 euro ödemek gerekiyor. Resmi Veterinerler Koleji isimli kurumun verilerine göre, 571 bin nüfuslu Málaga'da 350 binden fazla kayıtlı ev hayvanı bulunuyor. Bu sayının 100 binden fazlasını ise köpekler oluşturuyor. (DIŞ HABERLER)