İspanya'da hastaya 'eşcinsellik tanısı' koyan hastaneden özür gelecek

İspanya'da bir doktor muayene sonrasında hastasına 'eşcinsellik' tanısı koydu. LGBTİ+ örgütleri ve hastanın şikayeti sonucunda hastaneden özür geleceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da menstrüal bir rahatsızlık ile doktora giden 19 yaşındaki hastaya 'eşcinsellik tanısı' koyuldu: Hasta, 'mevcut hastalığı: eşcinsellik' ifadesi nedeniyle şikayette bulundu. 

'İLK BAŞTA KOMİK BULDUM'

İspanya'nın güneyindeki Murcia'da eşcinsel bir kadın Reina Sofia hastanesinde jinekolog randevusuna gitti. Doktoru ise muayenenin ardından tanı olarak hastaya 'Mevcut hastalığı: eşcinsellik' yazan bir kağıt verdi. Basına konuşan hastanın annesi 'doktorun başta kızına cinsel yönelimini sisteme girip giremeyeceğini sorduğunu, ancak kızının böylesi bir sonuçla karşılaşacağını düşünmeden onay verdiğini' dile getirdi. Hasta ise yaptığı açıklamada "İlk başta komik olduğunu düşündüm, ama değil" ifadelerini kullandı. 

RESMİ ŞİKAYET

Yerel LGBTİ+ örgütü Galactyco, olay hakkında Murcia'nın yerel hükümetine ve yerel sağlık yetkililerine resmi şikayette bulundu. Galactyco'nun açıklamasında "Dünya Sağlık Örgütü eşcinselliği 1990’da akıl hastalıkları listesinden çıkardı, ancak 31 yıl sonra Murcia’nın sağlık hizmetinde hala cinsel yönelimi bir hastalık olarak gören bazı profesyoneller var" sözlerine yer verildi.

Olay ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmazken yerel sağlık yetkilileri İspanyol basınına yaptıkları açıklamada 'bir hata olmuş olabileceğini ancak her durumda hastaneden özür geleceğini' duyurdu. (DIŞ HABERLER)