İspanya'da apartmanda yangın: Ölü sayısı 10'a yükseldi

İspanya'nın Valensiya kentinde bir apartmanda 22 Şubat akşamı çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Yangının ardından 3 günlük yas ilan edildi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Valensiya kentinde 14 katlı bir apartmanda çıkan yangında ölü sayısının 10'a yükseldiği açıklandı. İspanya polisi, 23 Şubat Cuma akşamı yaptığı açıklamada, ölü sayısının dokuzdan 10'a yükseldiğini ve kimlik tespiti sürecinde olduklarını duyurmuştu. Yetkililer, bu sabah yaptıkları açıklamada, 10'uncu cesedin bulunduğunu doğruladı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, yangından kurtulan yaklaşık 100 kişi otellere yerleştirildi. Yangının ardından 3 günlük yas ilan edilirken, yasın ikinci günü olan bugün Valensiya Belediye Binası'nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı açıklandı. 

'YANGININ SEBEBİ HENÜZ BİLİNMİYOR'

Yangına müdahale eden acil durum ekipleri, yangının dördüncü katta çıktığını bildirdi, fakat yangının sebebi hakkında bir açıklama yapmadı. Valensiya Belediye Başkanı María José Catalá da yangının sebebinin henüz bilinmediğini ve binanın inşaatında kullanılan bazı malzemelerin yangını daha da kötüleştirmiş olması ihtimali hakkında yorum yapmak için henüz çok erken olduğunu söyledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İki apartmandan oluşan bina kompleksinin inşaatı 2008 yılında tamamlanmıştı. El Pais gazetesinin aktardığına göre, binada toplam 138 daire bulunuyordu. Yangının ardından bölgeye giden pek çok kişi, yangından kurtulan kişilere kıyafet, gıda ve ilaç dağıttı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)