İspanya'da apartmanda yangın: 4 kişi hayatını kaybetti

Valensiya kentinde 14 katlı bir binada akşam saatlerinde çıkan yangında en az dört kişi yaşamını yitirdi. 14 kişinin yanık tedavisi gördüğü, yaralıların 12'sinin hastaneye sevk edildiği açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Valensiya kentindeki çok katlı bir binada 22 Şubat Perşembe günü çıkan yangında ilk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti. Acil durum servisinden yapılan açıklamada, aralarında 7 yaşındaki bir çocuğun da olduğu 14 yaralının yanık tedavisi gördüğü, bu kişilerden 12'sinin tedavisine hastanede devam edildiği bilgisi verildi. Yangının ardından yaklaşık 15 kişinin ise halen kayıp olduğu ifade edildi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Valensiya Acil Durum Servisleri Direktör Yardımcısı Jorge Suarez Torres, basına yaptığı açıklamada, "Dört kişinin öldüğü teyit edilebilir" dedi. Basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde de kentin batısındaki Campanar mahallesinde bulunan binayı siyah dumanların kapladığı görüldü. Yangına 22 itfaiye ekibinin katıldığı, yangının komşu binaya da sıçradığı açıklandı. 

BİNA, POLİÜRETAN İLE KAPLIYDI

İspanya basınına yansıyan haberlerde, yangının çıktığı 14 katlı binada 130'dan fazla daire olduğu ve dün yerel saatle 17.30 sıralarında dördüncü katta başlayan yangının ardından apartmanın hızla 'iskeletinin kaldığı' aktarıldı. Yerel televizyon kanalı A Punt'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Valensiya Endüstri Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Esther Puchades, binada oldukça yanıcı bir malzeme olan poliüretan kaplama olduğunu anlattı.

Yangının ardından sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yapan İspanya Başbakanı Pedro Sánchez de 'korkunç yangın karşısında şok içinde olduğunu' söyledi. Yerel yöneticiler ile iletişim halinde olduğunu belirten Başbakan Sánchez , yangından etkilenen herkese başsağlığı ve acil şifa dileklerini iletti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)