İspanya ve Portekiz'de aşırı sıcak hava dalgası: 10 günde 1700 kişi öldü

Avrupa'da sıcak hava dalgasıyla mücadele sürerken İspanya ve Portekiz'de 10 günde aşırı sıcaklar nedeniyle 1700'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'da İspanya ve Portekiz başta olmak üzere sıcak hava dalgasına bağlı ölümler meydana gelmeye devam ediyor. İspanya ve Portekiz'de 10 günde aşırı sıcaklar nedeniyle 1700'den fazla kişi hayatını kaybetti.

 

İspanya Meteoroloji Ajansı'nın (AEMET) açıkladığı verilere göre, ülkede son 10 günde 678 kişi aşırı sıcak hava dalgasına bağlı nedenlerle hayatını kaybetti. Portekiz'deki yetkililerin verdiği bilgilere göre, 7-18 Temmuz'da 1065 kişinin aşırı sıcak havaya bağlı yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Fransa'da ise dün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bretagne ve Occitanie bölgelerinde mesai sırasındaki iki can kaybının aşırı sıcaklarla bağlantılı olabileceği ifade edildi.

19 Temmuz’da sıcaklığın ilk kez 40 dereceyi aşarak ülke tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı İngiltere'de ise yakın zamanlarda serinlemek amacıyla suya giren 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)