İspanya, işgücü kıtlığı sebebiyle daha çok çalışma vizesi verecek

İspanya'da var olan işçi sıkıntısı sebebiyle yabancılara tanınan çalışma izni kurallarının gevşetileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Jose Luis Escriva, İspanya'nın yabancılar için çalışma izni kurallarını gevşetmeyi planladığını ve ekonomik toparlanmayı tehdit eden turizm ve inşaat gibi kilit sektörlerdeki işgücü eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını açıkladı. Escriva, hükümetin işçiye ihtiyaç duyan sektörlerde daha fazla geçici vize vermeyi planladığını söyledi.

Reuters'in haberine göre, İspanya'nın turizm endüstrisi güçlü bir toparlanma yaşadı, ancak S&P Global gibi danışmanlık şirketlerinin raporlarına göre şirketler personel bulmakta zorlanıyor. Meyve bahçelerinde ve şantiyelerde de işçi sıkıntısı yaşandığı bildirildi. Hizmet sektörü mayıs ayında artan talep bildirmesine rağmen, işçi bulma sorunları nedeniyle işletmelerin beklendiği kadar hızlı büyüyemediği iletildi.

İşgücü kıtlığı, hükümetin ekonomiyi Covid-19 öncesi seviyeye geri döndürmek için güvendiği, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen milyarlarca euro değerindeki projeleri de tehdit ediyor. İspanya ekonomisi, 2020'de yüzde 11 küçülerek Euro bölgesinde pandemiden en çok etkilenen ekonomi oldu.

İspanya'nın halihazırda Fas, Ekvador ve Kolombiya gibi ülkelerle göç programları var ve diğer Orta Amerika ülkeleriyle geçici çalışma vizelerini uzatmaya açık olduğu biliniyor. (DIŞ HABERLER)