'İslami kart' piyasaya çıktı: Haram mı helal mi?

"Helal olduğu sürece yapılan her harcama ibadettir" tanıtımıyla piyasa çıkan ‘İslami kart Tayyab’ hizmete başladı. Kart, yatırımların haram mı helal mi olduğuna da karar verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mobil uygulama aracılığıyla çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye'de hizmet vermeye başladı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili "İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor" ifadeleri kullanıldı.

Ön ödemeli ve hem fiziksel hem de dijital seçenekler sunan Tayyab kartın internet sitesinde “Tayyab kartlar, hangi dinden olursa olsun herkesin rahatlıkla kullanabileceği, ödemelerinizi kolayca yapmanızı sağlayacak modern ve etik çözümler sunan bir kart hizmetidir” ifadeleri yer aldı.

'İSLAMİ NORMLARA UYGUN FİNANSAL İŞLEMLER' İÇİN...

Sitede ayrıca "Tayyab, benzersiz mobil uygulamasıyla günlük İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor; lisanslı elektronik para kuruluşu Sipay ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde çıkarttığımız Master Card sertifikalı ön ödemeli Tayyab kartları ile günlük finansal işlemlerinizi İslami normlara uygun, kolay ve rahat bir şekilde yapmanızı sağlıyoruz" denildi.

YATIRIMLARIN HELAL OLUP OLMADIĞINA KARAR VERECEK

Sitede yer alan vaatlerden biri de, kart siparişi veren kullanıcıların menkul kıymet yatırımlarının helal mi haram mı olduğunu öğrenebileceği. Sitede yapılan açıklamada, ‘‘Menkul kıymetlerin helal olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, tayyab'ın hisse senedi tarayıcısını kullanın. Online tarama hizmeti ile hangi menkul kıymetlerin helal, hangilerinin helal olmadığını birkaç adımda öğrenebileceksiniz’’ ifadeleri kullanıldı.

ÇOCUKLAR DA HEDEF KİTLESİ

Sitede türbanlı kız çocuğu görselleri de kullanılarak "Çocuklarınız için kart" bölümü de yer aldı. 

 

DERGİ ADI ALTINDA KAYNAKÇASIZ MAKALELER

Kartın internet sitesinde yer alan dergi sekmesinde ise ilginç konu başlıklarının yer aldığı görülüyor. ‘'Lüks harcamalar günah mıdır’ başlığıyla paylaşılan ve hiçbir kaynak kullanılmayan makale çok tartışılırken, ‘‘Pahalı bir araba alacak paramız varsa ve İslam'a uygun olarak hareket ediyorsak sıkıntı yoktur.

Sonuçta, bir araba satın almak her zaman kişinin yaşam koşullarına ve önceliklerine bağlıdır. Hayalinizdeki arabayı satın almak ister misiniz? Araba aileniz veya iş için gerekli mi? İslami kurallara uygun davrandıysanız ve zekat verdiyseniz sorun yok’’ ifadeleri dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)