'İşkencedere'de sokağa çıkma yasağından faydalanarak katliama başlandı'

Rize İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın taş ocağın için çalışma yapıldı. HDP'li Murat Çepni "Sokağa çıkma yasaklarından faydalanarak jandarma eşliğiğinde gelen şirket katliama başladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

RİZE - İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaatın açmak istediği taş ocağına karşı bir aydır direnen yöredeki yöre halkı, bugün jandarma tarafından pandemi yasakları gerekçe gösterilerek vadiden uzaklaştırılmak istendi. İş makineleri vadiye girerek çalışmaya başladı.

İşkencidere Vadisi'nde bölge halkının başlattığı mücadele bugün de devam etti. Dün iş makinelerinin çalışmasına köylüler izin vermemişti ancak bu sabah şirket daha büyük dozerler ile geri gelip jandarma korumasında vadiye girdi.

Jandarma ekipleri köylülerin çalışma yapılan alana ulaşmaması için de yollar barikat kurarak kapattı. Ancak köylüler ormanın içindeki patika yollardan geçerek bölgeye ulaşarak taş ocağı için yol açan dozerin önünü kesti. Köylüler şirket vadiden çıkmadan evlerine dönmeyeceklerini belirterek, gerekirse sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyledi.

'BU HALK BUNUN HESABINI MUTLAKA SORAR'

İkizdereli olan HDP İzmir milletvekili Murat Çepni de bölgeye geldi. Çepni, "Dün yurttaşlar iş makinelerini buradan alkışlarla gönderdi. Bugün sokağa çıkma yasaklarından faydalanarak jandarma eşliğinde gelen şirket çalışanları katliama başladı. Yurttaşlar vadiye sokulmuyor. Vadiye giremeyen birçok yurttaş dağlardan yürüyerek vadiye gelmiş ve direnişe başlamış durumda. Tablo ortada, böyle bir vicdansızlık, böyle bir acımasızlık olamaz. Böyle bir doğa ve halk düşmanlığı olamaz. Bunları tarih yazdı ve yazacaktır. Bir müteahhit kâr etsin diye bunca halk ve köy yok edilmeye, eko sistem, doğal yaşam alanları yok edilmeye çalışılıyor. Bu yapılanların hesabı mutlaka sorulacaktır, bu böyle kalmayacaktır. Bu halk bunun hesabını mutlaka sorar. Bu katliama izin vermeyeceğiz, bu süreç kolay bir süreç olmayacak. Dün direndik, bugün de direneceğiz yarın da direneceğiz" dedi. (DUVAR)