IŞİD'in tekerlekli sandalyeli infazı kamerada

Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen IŞİD operasyonlarında örgüt üyelerinin infaz ettikleri bir kişinin cesedini tekerlekli sandalyeyle evden çıkardığı, dikkat çekmemek için aynı sandalye ile örgüt üyesi olduğu belirtilen başka bir kişiyi eve getirdiği olayın görüntüleri açığa çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen IŞİD soruşturmasında Suriye ve Irak'taki çatışmalarda ölen IŞİD'lilerin yakınlarına "kefele" adı altında para dağıtan örgüt mensuplarının deşifresine yönelik fiziki ve teknik takip yapıldı.

İhbar ve gizli tanık ifadesi doğrultusunda bir yabancı uyruklunun örgüt mensuplarınca öldürülmesi olayına da karıştıkları tespit edilen yabancı uyruklu 10 şüpheli hakkında 3 ilde gözaltı kararı verildi.

DÖNÜŞTE BAŞKA BİRİNİ OTURTMUŞLAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla bu kişiler gözaltına alındı. Zanlıların Ankara'daki infazı ile ilgili görüntüler de ortaya çıktı. IŞİD üyesi oldukları belirtilen kişilerin eve çağırıp boğarak öldürdükleri bir kişinin cesedini evde buldukları bir tekerlekli sandalye ile ormanlık alana götürüp attığı belirlendi.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği güvenlik kamerası görüntülerinde daha sonra zanlıların şüphe çekmemek için başka bir kişiyi aynı tekerlekli sandalye ile eve getirdiği görüldü. (HABER MERKEZİ)