İşçilerden Kod 46 tepkisi: Ahlaksız arıyorsanız aynaya bakın

Kod 46 gerekçesiyle Angel Halı'da çalışan 63 kişinin işine son verilmesine tepki gösteren DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, "Ahlaksız arıyorsanız aynaya bakmalısınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Gaziantep’te "Kod 46" (hırsızlık, işverenin sırlarını ortaya atmak) ile tazminatsız işten atılan 63 işçinin hak arayışları devam ediyor.

Angel Halı işçileri adına İŞKUR Gaziantep İl Binası önünde konuşan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, “Aklınızı başınıza toplayın emekçilerle uğraşmayın her şeyinizi bu insanların alın terine borçlusunuz. Siz ahlaksız arıyorsanız aynaya bakmalısınız. Bunlar aslanlar gibi çoluğun çocuğunun ekmeğini kazanmaya çalışan alın teriyle çalışan namuslu insanlardır” dedi.

"Asıl ahlaksızlığı patronların yaptığını" söyleyen Ali Güdücü, "Devletin çıkarttığı bir yasa böyle uygulanmaz. Sadece bu yasalara güvenerek suçsuz günahsız çoluğun çocuğunun emeğini ekmeği için çalışan insanlara ahlaksız diyemezsiniz. Asıl ahlaksızlık bunları haksız yere ahlaksızlıkla suçlayanlardır. Bir gün bu alın terinin hesabını vereceksiniz. Sizden korkmuyoruz itaat de etmiyoruz” diye konuştu.

DİSK-Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen de "Yeni getirilen kodlardan biriyle Angel Halı’da, yani hırsızlık ve işverenin sırlarını deşifre etmek suçlamasıyla 63 işçi işten atıldı. Bu işçi kıyımının son bulması için bu mağduriyetin ortadan kalkması bu yasanın değişmesi patronun işçilere bu kadar kolay iftira atıp haklarını gasp edebilmesi, tazminatsız işten atmanın, işle ekmekle oynamanın önüne geçilmesi istiyoruz” diye konuştu. (DUVAR)