İşçiler İZELMAN önünde: 'Birleşe birleşe kazanacağız'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN'da TİS görüşmelerin sonuç çıkmayınca binlerce iş eyleme geçti. İşçiler, daha fazla zam talep ediyor.

Fotoğraf / Genel-İş Sendikası
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İZBB) bağlı İZELMAN’da çalışan yaklaşık 7 bin üzeri işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Yüzde 40 zammı kabul etmeyen sendika ve işçiler, İZELMAN önünde protesto düzenledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) İzmir 1 ve 3 No'lu Şubeler ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında dün yapılan görüşmede ücret artışları konusunda anlaşma sağlanamadı. Belediyenin önerdiği yüzde 40 zam teklifinin kabul edilmemesinin ardından sendika ve belediye yetkilileri bugün bir kere daha görüşme yaptı.

Görüşmenin sürdüğü sırada İZELMAN Genel Müdürlüğü önüne gelen binlerce işçi yüzde 75 zam tekliflerinin kabul edilmesini istedi. İşçiler, sık sık 'Sadaka değil toplu sözleşme', 'İş, aş yoksa barış da yok', 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganları attı.

Genel Müdürlükteki görüşme devam ederken, işçilerinde bina önündeki bekleyişi sürüyor.

 

Etiketler İZELMAN TİS zam