İşçiler hakkında uzaklaştırma kararı: Yıkanıyor, dans ediyorlar

Düzce’de işten atıldıkları fabrika önünde eylem yapan işçiler hakkında yıkandıkları, müzik açtıkları gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - On ay önce sendikaya üye oldukları için işten atılan Düzce Aluform Pekintaş işçileri hakkında fabrika önünde yıkandıkları, oyun havaları eşliğinde oynadıkları ve yine yol kıyısında bulunan sulama kanalında serinledikleri gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildi.

‘FABRİKA ÖNÜNDE SOYUNUP BANYO YAPIYORLAR’

Aluform Pekintaş fabrikasında işçilerin Türk Metal sendikasına üye olmasından sonra 30 işçi işten atılmıştı. Atılan işçiler, fabrika yakınında kurdukları çadırda işe iadeleri için haklarını arıyorlardı. Daha öncede fabrika yönetimi mahkemeye başvurarak işçilerin buradan uzaklaştırmak için şikayette bulunmuş ve bazı işçiler hakkında uzaklaştırmak kararları aldırmıştı. Fakat 4 Ağustos’ta fabrika avukatı Semih Bakan tarafından savcılığa verilen suç duyurusunda işçilerden Tanzer Aydın, Murat Çelik, Yasin Taştekin, Mehmet ali Yavuz, Serkan Çakmak, Murat Yüksel, Emin Çoşkun hakkında ilginç ifadeler yer aldı. Suç duyurusunda işçilerin fabrika önünde açtıkları müzik eşliğinde oynadıkları, fabrika önünde yıkandıkları, ve yol kenarında bulunan su kanalına girdikleri, bunun da müşterilere karşı kötü görüntüye sebep olduğu iddia edildi.

FABRİKA MÜDÜRÜ VİDEOYA ÇEKTİ

Aluform Pekintaş Fabrikası Genel Müdürü tarafından işçilerin bazı görüntüleri kayıt altına alındı. Su duyurusuna bir işçinin diğer işçinin üzerine su döktüğü video da eklendi. İşçilerden Murat Çelik Düzce Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı savunmasında, haklarını aramak için fabrika önünde zaman zaman basın açıklaması yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “İşyeri önünde Yasin Taştekin sıcakladığı için su kanalına girdi, ben de serinlesin diye üzerine su döktüm. Eylem yaptığımız esnada müzik açmak, bağırmak bizim anayasal hakkımız.”

Diğer işçiler de müzik çaldıklarını ve oynadıklarını kabul ederek videonun fabrika müdürü Derya Kaya tarafından izinsiz çekildiğini ve bu nedenle kendilerinin de şikayetçi olduklarını söyledi. Düzce 1. Sulh Ceza Hakimliği, şikayet dilekçesi verilen olaya ilişkin dün verdiği kararda, soruşturma sonlanana kadar işçilerden Murat Çelik ve Yasin Taştekin’in fabrika bölgesine yaklaşmalarına yasak getirdi.