Aluform Pekintaş işçileri 8 aydır eylemde

Sendika üyesi olduklarından dolayı çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan Aluform Pekintaş işçileri, 8 aydır seslerini duyurmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - Düzce’deki Aluform Pekintaş fabrikasından Türk Metal Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle Kod 25 ve Kod 29 ile işten atılan 12 işçi, 8 aydır hakları için eylem yapıyor. Çalışmış oldukları fabrika önündeki eylemleri, valilik kararıyla yasaklanan işçiler, grup şirketi olan diğer fabrikaların önünde haftanın belli günlerinde dönüşümlü olarak eylemlerine devam ediyor.

‘İŞSİZLİK MAAŞI ALAMIYORUZ’

Fabrika önündeki işçilerden biri olan Yasin Taştekin; “Bizleri, 25 ve 49 gibi kodlarla işten çıkardılar. Bu nedenle sicil kayıtlarımız da iftira ile kirlendi. Yeni iş bulamıyoruz. Hiçbir hakkımız ödenmediği gibi işsizlik maaşı da alamıyoruz. Bir arkadaşımız sosyal güvencesi olmadığından çocuğunu ameliyat ettiremiyor” dedi. 

Taştekin, “Aramızda 5 yıldan 27 yıla kadar hizmeti olan arkadaşlarımız var. Hiçbir hakkımız ödenmeden kapının önüne konulduk. Kıdem, ihbar ve sendikal tazminatlarımızı alana kadar direnişe devam edeceğiz” diye konuştu.

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, işçilerin mücadelesini yerinde görmek ve hukuki süreç hakkında bilgi almak üzere dün işçilerle bir araya geldi. Bayhan, EMEK Partisi olarak emeğin mücadelesinin Meclis’teki temsilcisi olacaklarını vurguladı.