İş yerine gizli kamera koyan patron hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

İstanbul'da bir iş yerinin patronunun ortak tuvalete gizli kameralar koyduğu fark edildi. Patron hakkında açılan davada 3 yıla kadar hapis istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bayrampaşa'da bulunan bir İş Sağlığı ve Güvenliği merkezinin ortaklarından Onur A.'nın (40), işletmesinde ortak kullanılan iş yeri tuvaletinin içerisine farklı açılardan kayıt yapan gizli kameralar yerleştirdiği ortaya çıktı. 

Sabah'ın haberine göre olay geçtiğimiz yıl kasım ve aralık tarihlerinde meydana geldi. 19 yaşındaki Ece Ö., Onur A.'ya ait iş güvenliği hizmeti veren şirkette işe başladı. Bir süre iş yerinde çalışan Ece Ö. sigortasının yapılmaması ve sözlü tacize maruz kalması üzerine işten ayrıldı.

Aradan bir süre geçtikten sonra aynı iş yerinde çalışan Zehra Ö., Ece Ö.'yü arayarak iş yerinde kullanılan ortak tuvalette farklı açılara yerleştirilmiş ve kayıt yapar halde gizli kameralar bulduğunu söyledi. Gizlice kayıt altına alındığı görüntüleri izleyen Ece Ö., olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek Onur A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ece Ö. ile birlikte savcılıkta ifade veren Zehra Ö, Denizcan K. isimli iş arkadaşının ele geçirdiği görüntülerde kendisine ait görüntülerin bulunduğunu, alınan kayıtlarda toplamda 285 adet video bulunduğunu söyledi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İş yeri sahibi Onur A.'nın kameraları yerleştirirken kendisini de kaydettiği ve bu şekilde deşifre olduğu anlatıldı. Denizcan Kaygusuz, savcılıkta alınan ifadesinde, ofisin farklı yerlerine Onur A.'nın gizli kameralar yerleştirdiğini ve bu şekilde ofis çalışanı kadınların görüntülerini çektiğini söyledi. Olayı ilk fark ettiğinde elinde delil bulunmadığı için şikayetçi olamadığını belirten Kaygusuz, daha sonra görüntülerin olduğu hafıza kartlarını ele geçirdiğini söyledi. Elde ettiği görüntüleri savcılığa delil olarak veren Kaygusuz, "Bu görüntülerde bizzat Onur A.'nın bu düzenekleri yerleştirdiği görülmektedir. Gizli kamera düzeneği kuran bu kişiden şikayetçiyim" dedi.

Tuvalete yerleştirilen gizli kameraların, siyah bir çorap, traş makinesi, krem kutusu içerisinde gizlendiği ifade edildi. İfadesi alınan Onur A., söz konusu kameraları çalışanları denetlemek için aldığını iddia etti. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Onur A. hakkında 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal' suçu kapsamında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Onur A. ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.(HABER MERKEZİ)