İş insanı Oktay Munğan cinayetinde yeğeni ve eski ortağına ağırlaştırılmış müebbet talebi

Savcı, Mardinli iş insanı Oktay Munğan’ın öldürülmesiyle ilgili, Munğan’ın eski ortağı Mehmet Şerif Başak için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Mardinli iş insanı Oktay Munğan'ın öldürülmesiyle ilgili görülen duruşmada, savcı esas hakkındaki mütaalasını dosyaya sundu.

Savcı, tutuklu sanıklar Onur Yıldız ve Deniz Işık hakkında “Tasarlayarak kasten adam öldürme”, Mehmet Şerif Başak hakkında "tasarlayarak kasten öldürme eylemini azmettirici”, İzzettin Düzkaya ve Adnan Koç hakkında ise “Tasarlayarak kasten adam öldürmeye yardım etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, Kemal Ürün ve Vedat Ürün’ün dosyalarının ise ayrılmasını istedi.

Nusaybin’deki iş yerinin önünde 10 Şubat 2021 tarihinde Deniz Işık ve Onur Yıldız isimli tetikçilerin silahlı saldırısına uğradı. Yaklaşık 40 dakika boyunca bankta oturarak Munğan’ın iş yerinden çıkmasını bekleyen tetikçiler, Munğan’ın çıkışıyla birlikte silahlarını ateşledi. Vücuduna 4 mermi isabet eden Munğan, kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi’nde 1 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetti. Yürütülen soruşturma kapsamında tetikçiler ile birlikte gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘KEMAL ÜRÜN BU ŞAHISLARDAN BİR ŞEKİLDE PARAMI ALACAK’

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olay esnasında Munğan’ın yanında bulunan Mehmet Emin Kaya ve Dara Yaruk, ifadelerinde tetikçilerden birinin “Mehmet Şerif Başak ve Kemal Ürün’ün selamı var” dediklerini söyledi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Oktay Munğan’ın yeğeni İzzettin Düzkaya da İstanbul’dan 6 kişilik grubun getirildiğini, bu grubun arasında tetikçilerin olduğunu ve grubun masraflarının Mehmet Şerif Başak tarafından karşılandığını belirtti. Düzkaya ayrıca, Mehmet Şerif Başak’ın “Kemal Ürün bu şahıslarla bir şekilde paramı alacak. İster vurur, ister öldürür'' dediğini aktardı.

Mehmet Şerif Başak ise ifadesinde Munğan ile aralarından herhangi bir husumet olmadığını söyledi. Ancak Başak’ın el konulan telefonundan çıkan mesajlar ve İzzettin Düzkaya ile Mehmet Emin Kaya’nın alınan ifadelerinde ikili arasında arazi anlaşmazlığında dolayı husumet olduğu ortaya çıktı.

Tutuklu bulunan Mehmet Şerif Başak, 9’uncu duruşmada uzun tutukluluk durumundan ötürü adli kontrol şartıyla tahliye edildi

 

KEMAL ÜRÜN: ‘KİM PİSLİĞE BULAŞMIŞSA BENİM ÜZERİME İFTİRA ATIYOR’

Kemal Ürün, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirdiği operasyonda yakalanarak Bakırköy Metris 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Ürün’ün yakalanmasının ardından 5 Mayıs tarihinde resen açılan 11. duruşmada savunma yapan Ürün, “Memleketim Nusaybin'de akrabalarımdan, eş dost ve arkadaşlarımdan kim pisliğe bulaşmış ise hep benim üzerime iftira atıyorlar” dedi.

“Ben 5 yıl önce Nusaybin'de kucağımda 6 yaşındaki çocuğum varken suikaste uğradım” diyen Ürün, o tarihten itibaren Nusaybin'e gitmediğini söyledi. Oktay Munğan için “Benim arkadaşımdı” diyen Ürün, Mehmet Şerif Başak'ı ise tanımadığını, hiç görüşmediğini ileri sürdü. Ürün’ün savunmasının ardından savcı, Ürün’ün mevcut dosyadan tutuklanmasını talep etti. Ancak tutuklama tedbirinin ölçüsüz olacağına kanaat getiren mahkeme, talebi reddetti.

11 Temmuz’da görülecek bir sonraki duruşmada karar verilmesi bekleniyor.

Etiketler Oktay Munğan Mardin