İş cinayetlerinin arttığı Antep'te OSB girişine tepki çeken reklam

Antep'te faaliyet gösteren Akınal Sentetik Tekstil'de 8 yılda en az 9 işçi ellerini, bir işçi hayatını kaybetti. Fabrikanın bulunduğu OSB'nin girişine konulan reklam ise tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, geçtiğimiz günlerde son on yılı kapsayan ‘Gaziantep iş cinayetleri raporu’nu açıkladı. Bu rapora göre, Antep'te son on yılda 427 işçi çalışırken iş cinayetine kurban gitti. Sayılar Türkiye ortalamasının çok üzerinde.

Evrensel'den Mehmet Türkmen ve Mazlum Ayçiçek'in haberine göre, sadece kentin hızlı büyüyen firmalarından biri olan Akınal Sentetik Tekstil'de 8 yılda en az 9 işçi ellerini, bir işçi hayatını kaybetti.

Söz konusu iş yerinde çalışan Ali Zorkuşçu, 8 buçuk yıl çalıştığı Akınal Sentetik’te bu yılın ocak ayında sol elini makinenin tarağına kaptırdı. Eli kurtarılmayarak ampute edildi. Ali son 8 yılda aynı fabrikada aynı şekilde elini kaybeden 9 işçiden sadece biri. Bu 9 kişi sadece Ali’nin tanıdıkları. Yaşananlar ve anlatılanlar, aslında gerçek sayının hiç de az olmadığını gösteriyor. 2017 yılında 21 yaşındaki Halil Tapar adlı genç bir işçi ise sarıcı denen makinenin silindiri arasında sıkışarak hayatını kaybetti. Ali’nin deyimiyle, “Fabrika değil mezbaha burası.”

TEPKİ ÇEKEN REKLAM

Öte yandan Akınal Tekstil'in bulunduğu Antep OSB girişinde billboardlarda yer alan reklam ise tepki çekiyor.

İş kazalarının sık yaşandığı OSB'nin reklam panosunda “El cerrahisi 7/24 yanınızdayız” yazıyor. (HABER MERKEZİ)