İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: Zor zamanlar geride kaldı

Ekonomik gidişata ilişkin konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Geçen yıl sorsaydınız yalnızca önümüzdeki 6 ayı öngörebildiğimi söylerdim. Şimdi önümüzdeki 3 yılı öngörebiliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, finans dergisi Euromoney'e konuştu. Aran, ekonomiye ilişkin, “En zor zamanları ve en zorlayıcı regülasyonları geride bıraktık. O dönemleri yaşadık ve yönetmesini bildik. Şimdi daha iyi bir aşamada olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Aran şu açıklamaları yaptı:

"Geçen yıl sorsaydınız yalnızca önümüzdeki altı ayı öngörebildiğimi söylerdim. Şimdi ne mutlu ki; önümüzdeki üç yılı öngörebiliyoruz. Bu çok büyük bir değişim. Artık tüm risklerimizi, hedeflerimizi, kısıtlarımızı ve sorunlarımızı çok iyi biliyoruz. Bunların yönetilebilir olduklarına inanıyorum ve önümüzdeki üç yıla ilişkin öngörülerde bulunabiliyoruz

Ekonomi politikasının yönü noktasında emin olabiliriz. Biz her zaman üç planla ilerleriz: temel senaryo, en kötü ihtimal senaryosu ve en iyi ihtimal senaryosu. Çalışmalarımızı yürütürken bu senaryoları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz."

(EKONOMİ SERVİSİ)