İrlandalı dövüşçü McGregor hakkında 'nefreti kışkırtma' soruşturması

İrlanda polisi, beş kişinin bıçaklandığı saldırının ardından başlayan göçmen karşıtı şiddet olayları sırasında sosyal medyadan açıklama yapan karma dövüş sporcusu McGregor hakkında soruşturma açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlandalı karma dövüş sporcusu Conor McGregor hakkında 'nefreti kışkırtma' iddiasıyla polis tarafından soruşturma başlatıldı. Başkent Dublin'de bir okulun yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıda aralarında 3 çocuğun da olduğu 5 kişinin yaralanması sonrası hükümeti eleştiren McGregor'ın saldırı sonrası şehirde başlayan göçmen karşıtı şiddet olayları sırasında yaptığı sosyal medya paylaşımları da bu kapsamda incelemeye alındı.

Daily Mail'in aktardığına göre, Conor McGregor, Dublin'deki eylem ve şiddet olayları sırasında İrlanda hükümetinin olaylara müdahalesini eleştirmiş, 'değişim' ve 'eylem planı' çağrısında bulunarak, "İrlanda'nın güvenliği için hızla eyleme geçmezlerse ben geçeceğim" demişti. Bu ifadelerin ardından İrlanda polisi eski MMA dövüşçüsü McGregor hakkında soruşturma başlattı. Dövüşçü hakkında devam eden soruşturmanın üç diğer soruşturma ile birlikte daha geniş bir incelemenin parçası olduğu ifade edildi. 

'HAREKETE GEÇMEZSENİZ BEN GEÇECEĞİM'

McGregor, Önce Britanya isimli faşist örgütün lideri Paul Golding'in kendisini yanan bir otobüsün önünde görüldüğü bir fotoğrafıyla birlikte sosyal medyada yaptığı paylaşıma yanıt verdikten sonra şiddet olaylarını tasvip etmediğini söylemişti. Ülkede değişim gerektiğini dile getiren dövüşçü, şiddet olaylarının ülkenin karşı karşıya olduğu sorunlardan hiçbirini çözmediğini ifade ederek, "Öfke ve hayal kırıklıklarını anlıyorum; ancak, ihtiyacımız olan değişimin yapıldığından emin olmak için eyleme geçilmesi gerektiğini de anlıyorum. Ve bu hızlıca yapılmalı! Ayarlama aşamasındayım. Daha taktikselim ve desteğim var" demişti.

"Bu sözlerimi kenara yazın, İrlanda'da değişim olacak" iddiasında bulunan McGregor, "Değişime ihtiyaç var. Son bir ayda okuldan çıkan masum çocuklar bıçaklandı" demişti. Başka şiddet olaylarına da atıfta bulunan dövüşçü, "İrlanda'nın geleceği bu değil. Eğer eylem planlarıyla birlikte İrlanda'nın güvenliğini sağlamak için hızla harekete geçmezlerse ben geçeceğim" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)