İrlanda'da bıçaklı saldırı sonrası şiddet olayları: 34 kişi gözaltında

İrlanda'nın Dublin kentinde bir grup, ikisi çocuk beş kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıdan göçmen bir erkeği sorumlu tutarak polisle çatıştı. En az 34 eylemci gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir okulun dışında üçü çocuk beş kişinin bıçaklanmasının ardından başlayan protestolarla bağlantılı olarak 34 kişi gözaltına alındı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İrlanda Emniyet Müdürlüğü'nden Drew Harris, bugün düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Toplam 34 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 32'si bu sabah hakim karşısına çıkacak" ifadelerini kullandı. Harris, polisle çatışan göçmen karşıtı eylemcilere müdahale sırasında çok sayıda polis memurunun yaralandığını, bir polisin durumunun ise ağır olduğunu belirtti.

'POLİS BÖYLE BİR TEPKİ VERİLECEĞİNİ ÖNGÖREMEZDİ'

Eylemcilerin suç mahalline girip orayı bozmaya çalıştığını söyleyen Harris, dün akşam çıkan olaylarda 13 mağazanın ciddi derecede zarar gördüğünü ya da yağmalandığını, 11 polis aracı ve üç otobüse zarar verildiğini bildirdi. Polisin eylemlere müdahalesini savunan Harris, İrlanda'nın tüm bölgelerinden polis memurlarının Dublin'deki eylemlere müdahale ettiğini, fakat polis memurlarının yaşanan bıçaklama olayına 'nefret dolu' eylemciler tarafından böyle bir tepki verilebileceğini öngöremeyeceğini söyledi. 

Ne olmuştu?

İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezindeki bir okulun dışında 23 Kasım Perşembe günü meydana gelen bıçaklama olayında üçü çocuk beş kişi yaralandı. Polis, çocuklardan birinin ve olay yerinde bulunan kadının, ciddi yaralanma, diğer iki çocuk ve erkeğin ise daha hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı.

Dublin'de beş kişinin bıçaklanması olayının ardından bıçaklı saldırının meydana geldiği bölge yakınlarında toplanan protestocular ile İrlanda polisi arasında gerginlik çıktı. Bıçaklama olayından göçmen bir erkeği sorumlu tutunan grup, bir polis aracını ve tramvayı ateşe verdi, bazı polis memurlarına saldırdı. Protestocular, birçok araca da zarar verdi. (DIŞ HABERLER)