İran'da türbeye silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

İran Devrim Muhafızları, Şiraz kentindeki Şah Çerağ türbesine düzenlenen ve en az bir kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla bağlantılı olarak bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran’ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ türbesine düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı. İran devlet medyasının daha önce dört kişinin hayatını kaybettiğine dair verdiği haberler daha sonra bir kişi olarak aktarıldı. Devlet televizyonu, saldırıyla bağlantılı olarak bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

'SORUMLULULAR ADALET ÖNÜNE ÇIKARILACAK'

Ekim ayında yine Şah Çerağ türbesine düzenlenen saldırıda 15 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti. İran Devrim Muhafızları’nın komutanlarından birinin yaptığı açıklamaya göre, Şiraz'daki türbeye yönelik son saldırıyı silahlı bir kişi tek başına gerçekleştirdi. Türbenin kapısından içeri giren silahlı saldırganın ateş açtığı belirtildi; saldırganın gözaltına alındığı açıklandı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bir soruşturmanın açılmasını emrederek sorumluların adalet önüne çıkarılacağı sözü verdi.

İKİ KİŞİ TEMMUZ AYINDA İDAM EDİLMİŞTİ

26 Ekim’de düzenlenen bir önceki saldırının zanlısı olduğu belirtilen iki kişi geçen ay idam edilmişti. Diğer üç zanlıya ise hapis cezası verilmişti. Baş zanlının ise tutuklanırken aldığı yaralar yüzünden hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Şah Çerağ türbesi, İran’ın güneyindeki en kutsal ibadet yeri olarak biliniyor. (BBC Türkçe)