İran'da idam edilen Reyhan Cebbari'nin hikayesi film oldu

İran'da kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan Murtaza Abdülali Serbendi'yi öldürmekten hüküm giyen ve idam edilen Reyhan Cebbari'nin adalet mücadelesi film oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da çalıştığı dekorasyon şirketinde, ofisini dekore ettirmek isteyen eski bir İstihbarat Bakanlığı çalışanı olan Murtaza Abdülali Serbendi'nin cinsel saldırısına uğrayan ve Serbendi'yi öldürmekten Ekim 2014'te idama mahkum edilen Reyhan Cebbari'nin hikayesi sinemaya uyarlandı. "Reyhan" adlı filmin yönetmenliğini Abbas Rafei üstleniyor.

Reyhan’ın erkek adaletiyle mücadelesini anlatan filmin oyuncu kadrosunda Roshanak Gerami, Parivash Javadi, Roya Hosseini, Ali Or gibi isimler yer alıyor. 

19 yaşında cezaevine giren Reyhan Cebbari, 26 yaşında cinayetten hüküm giydi ve idam edildi. Reyhan Cebbari, infaz edilmeden önce annesine bıraktığı mektupta, "İçime sevgisini ektiğin bu ülke beni hiçbir zaman istemedi. Dünya bizi sevmedi. Beni bu ülke toprağına gömme. Siyahlar giymeni istemiyorum. Rüzgar beni sürüklesin" ifadelerini kullanmıştı.  

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)