İran'da casusluk suçlamasıyla tutuklu İngiltere vatandaşı serbest

İran'ın 2016'da tutukladığı İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe hakkında tahliye kararı verildi. Ratcliffe, İngiltere'ye gitmek üzere ülkeden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da 2016'dan beri casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe serbest bırakıldı.

İran'ın resmi haber ajansı Tasnim'in haberine göre, Ratcliffe İngiltere'ye giden bir uçağa binerken görüntülendi. Bir diğer İran-İngiltere çifte vatandaşı olan tutuklu Enuşe Aşuri'nin de serbest bırakıldığı, Aşuri'nin de İran'dan ayrılmak üzere havaalanına gittiği belirtildi.

İngiltere'de Nazanin Zaghari-Ratcliffe için kampanya yürüten İşçi Partili milletvekili Tulip Siddiq, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Nazanin, Tahran'daki havaalanında ve eve dönüş yolunda. Politikaya bir fark yaratmak için girdim ve şu anda öyle hissediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

İran'da casusluk suçlamasıyla 2016'da tutuklanan Nazanin Zaghari-Ratcliffe beş yıllık hapis cezasının ardından 7 Mart'ta serbest bırakılmış ancak kısa süre sonra "rejime karşı propaganda yapmak" suçlamasıyla bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Söz konusu karara itiraz edilmişti.

Etiketler iran ingiltere