VİDEO

İran'da ahlak polisi lağvedildi mi?

Gazete Duvar yazarı Fehim Taştekin gündemdeki son gelişmeleri canlı yayında değerlendirdi.

DUVAR - İran'da Mahsa Jîna Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından başlayan protestolar üçüncü ayına girerken, eylemler ve grevler devam ediyor. Başsavcı irşad devriyelerinin lağvedildiğini söyledi ama hükümetten resmi bir açıklama yapılmadı. Hatta 'başsavcının sözleri yanlış anlaşıldı' denildi. Belirsizlik devam ediyor ama bunların konuşuluyor olması dahi rejimin geri adım işareti mi?

Ahlâk polisi tasfiye edilirse, bu yönetimin verdiği bir taviz mi olacak? Protestoları durdurmak için yeterli olacak mı? İran halkı ne istiyor?

Türk yetkililer, Rusya’nın Ukrayna konusunda şartlar sunduğunu, şartların kabul edilmesi halinde Türkiye’nin Tel Rıfat ve Kobanê bölgelerine girişini “kolaylaştıracağını” belirtti. ABD uyarılara devam ediyor. Şu aşamada ne öngörmek gerekiyor?

ABD'de federal yargıç, İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sorumlu tutulmasına yönelik açılan davayı reddetti. Karar ne anlama geliyor?

Fehim Taştekin Gazete Duvar Youtube canlı yayınında değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)