İran ve Pakistan'da şiddetli yağışlarda can kayıpları artıyor

İran'da şiddetli yağışlar ve Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, sel felaketi nedeniyle kayıp olan kişileri arama çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın başkenti Tahran başta olmak üzere ülke genelinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinde 69 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İran’ın resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, İran Kriz Yönetimi Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybeden 69 kişi arasında 6 Irak vatandaşının da bulunduğu belirtilerek "Kayıp 45 kişiden 3'ü Iraklı. Ayrıca son selde 3'ü Irak vatandaşı olmak üzere 39 kişi de yaralandı" denildi.

Açıklamada, sel felaketi sonucu en fazla can kaybının Tahran eyaletinde yaşandığı, onu Kirman, Yezd, Mazenderan, Merkezi, Sistan-Balucistan ve Loristan eyaletlerinin izlediği aktarıldı.

PAKİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI

Pakistan'da ise haftalardır süren muson yağışları nedeniyle yüzlerce can kaybı yaşandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı'ndan yapılan açıklamada  beş haftadan uzun süredir devam eden muson yağmurlarının ülkede en az 357 kişinin ölümüne, 400'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olduğu duyuruldu. Yetkililer, NDMA istatistiklerine göre ülke genelinde toplam 23.792 evin tamamen veya kısmen yıkılması sonucu binlerce insanın yer değiştirmek zorunda kaldığını ve onlarca köprü ve mağazanın da hasar gördüğünü kaydetti. 

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif perşembe günü yayınladığı Twitter mesajında "Zamanımızın yadsınamaz bir gerçeği olan İklim değişikliği Pakistan gibi gelişmekte olan ülkeler için ciddi sonuçlara yol açıyor" demişti. (DIŞ HABERLER)