İran: İsrail vatandaşı olmayan rehinelerle ilgili Hamas'tan söz aldık

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, İsrail vatandaşı olmayan rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin Hamas ile görüştüklerini ve 'olumlu söz' aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, haftalık basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı. Kenani, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail-Filistin çatışmaları hakkında da konuşarak rehinelerle ilgili Hamas'la görüştüklerini söyledi.

AA'nın İran'ın resmi ajansı IRNA'dan aktardığına göre, Kenani, "Rehineler arasında vatandaşları bulunan bazı ülkelerin talepleri üzerine İsrail vatandaşı olmayan ve çatışmaya taraf olmayan rehineler hakkında İran ile Hamas görüştü. Hamas'tan olumlu söz aldık" dedi.

'BEN DE NASRALLAH'IN KONUŞMASINI BEKLİYORUM'

Kenani, ABD'nin Irak'taki üslerine yönelik son haftalarda yaşanan saldırılara ilişkin ise "Bazı ülkeler kayıtsız şartsız Siyonist rejime destek veriyorlar. Bölgede gerilimi desteklemek tepkilere yol açar. Ne ekerseniz onu biçersiniz" diye konuştu.

Lübnan Hizbullahı'nın savaşa müdahil olma ihtimaline ilişkin bir soru üzerine ise Kenani, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın 3 Kasım Cuma günü yapması beklenen konuşmaya işaret ederek, "Ben de Nasrallah'ın konuşmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI HAMAS HEYETİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, 27 Ekim'de Hamas'ın siyasi heyetiyle Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti. Bakıri, Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk’un da yer aldığı heyetle görüşmüştü. IRNA'nın aktardığına göre, görüşmede, Filistin'deki son gelişmeler ve İsrail saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ndeki durum ele alınmıştı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk başkanlığındaki heyet, bir gün önce de Moskova'da temaslarda bulunmuştu. Rusya'nın daveti üzerine Moskova'ya giden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri de Rus yetkililerle bir araya gelmişti. (DIŞ HABERLER)