İran, IKBY'de Kürt partilerini hedef aldı: 'Sivilleri riske atıyor'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İran'ın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yönelik saldırılarını kınadı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Devrim Muhafızları, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) İranlı Kürt partilerini hedef aldı. Devrim Muhafızları'nın açıklamasında, 'Irak Kürdistanı'ndaki muhalif grupların karargahının insansız hava araçları ve füzelerle vurulduğu' belirtildi. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, 'daha önceden düzenlenen saldırılarda tahrip olan alanların imha edilmesinin amaçlandığını' aktardı.

ABD'DEN KINAMA: EGEMENLİK İHLAL EDİLİYOR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı ise saldırıların kınandığını bildirdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İran'ın bu akşam, Irak, Erbil yakınlarındaki sınır ötesi füze ve insansız hava aracı saldırılarını kınıyoruz. Bu tür ayrım gözetmeyen yasa dışı saldırılar sivilleri riske atıyor, Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor ve Irak ile Orta Doğu'nun zorlukla elde edilen güvenlik ve istikrarını tehlikeye atıyor."

Geçtiğimiz günlerde İran'ın IKBY'ye yönelik saldırılarında 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Bölgede faaliyet gösteren Kürt grupları İran'daki 'protestoları kışkırtmakla' suçlayan Tahran, eylül sonunda da saldırı düzenlemiş, en az 10 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)