İran basını: Ankara ile Tahran yeni doğalgaz boru hattı inşasını görüştü

Shana Enerji Ajansı, Tahran ve Ankara hükümetlerinden bakanların, İran'dan Türkiye'ye doğalgaz ihracat hacmini artırabilecek yeni bir boru hattı inşaasını görüştüğünü yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahran ile Ankara'nın, İran'dan Türkiye doğalgaz ihracat hacmini artırabilecek yeni bir boru hattı inşaasını görüştüğü iddia edildi. İran merkezli Shana Enerji Ajansı'nın haberinde, geçtiğimiz günlerde İran'dan ve Türkiye'den bakanların üst düzey bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. İran Petrol Bakanı Cevad Uci'nin iki ülke arasındaki enerji işbirliğindeki kilit konuları görüşmek üzere Türkiye'den üst düzey bakanlar ve yetkililerle bir araya geldiği aktarıldı.

Görüşmede, BOTAŞ ile İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) arasında 1996 yılında imzalanan ve 2026 yılında sona erecek olan doğalgaz alım satım anlaşmasının yenilenmesi veya İran’ın petrol arzını artırmasını sağlayacak yeni bir anlaşmanın imzalanması konusunda hemfikir olunduğu ileri sürüldü.

Öte yandan, İran Ulusal Gaz Şirketi’nin eski CEO’su Hamid Reza Araqi, İran’ın Türkiye’ye gaz ihracatını artırabilecek yeni bir gaz tedarik mekanizması geliştirmesinin 'olası olmadığını' dile getirdi. ISNA haber ajansına konuşan yetkili, Türkiye'ye gaz arzını artırmanın önündeki en büyük engelin ülke içinde artan doğalgaz talebi olduğunu bildirdi. (DIŞ HABERLER)