Irak'ta üç penisle doğan bebek ameliyat edildi

Irak'ta üç penisle doğan bebeğin ameliyat edildiği belirtildi. Doktorlar, “Bildiğimiz kadarıyla bu, üç penis veya triphallia olarak kaydedilen ilk vaka" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Duhok kentinde bir bebeğin üç penisle doğduğu ve ilk 'triphallia' vakası olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl dünyaya gelen bebeğin ameliyat edildiğini ve herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadıklarını aktaran doktorlar, işlevsel olmayan iki penisin cerrahi operasyonla alındığını söyledi. 

Her beş ila altı milyon erkek çocuktan birinin birden fazla penisle doğduğunu aktaran Iraklı doktorların makalesi International Journal of Surgery Case Reports adlı dergide yayınlandı. Raporun baş yazarı Dr. Şakir Saleem Jabali, “Bildiğimiz kadarıyla bu, üç penis veya triphallia olarak kaydedilen ilk vaka" ifadelerini kullandı.

Literatürde buna benzer bir durum olmadığını aktaran Jabali, hamilelik sırasında bebeğin herhangi bir uyuşturucu maddeye maruz kalıp kalmadığını veya kalıtsal hastalık olup olmadığını araştırdıklarını ancak bunlara benzer bir durumla karşılaşmadıklarını belirtti. Uzmanlar, daha önce de üç penisle doğan bebekler olduğunu ancak söz konusu vakaların tıbbi olarak kanıtlanamadığını aktardı. (DIŞ HABERLER)